Säkerhetsbutiken besiktigar bilbarnstolar. Vi tar isär stolen för att inspektera stommen, energiupptagande inredningen, bälten, låsen, ev justermekanismer, förankringsband och beslagen. För varje stol finns ett protokoll som följs. Besiktningen slutar med ett samlat omdöme om stolens användbarhet, ev kostnader för att rusta upp stolen, och ett samlat betyg.

Varför ska man besiktiga stolar? Vanligaste är att man har köpt en stol på Blocket eller ärvt en stol på kontoret och vill ha ett oberoende omdöme om stolens användbarhet. Ibland vill man själv sälja stolen på Blocket och vill ha ett intyg från oss om stolens status.

Vi hittar skador rel ofta, framförallt skador som uppstått i flygets omilda hantering, och som användaren inte varit medveten om. Har du funderingar om din bilbarnstol är helt funktionsduglig är du välkommen att lämna in stolen till oss. Vi behåller den under ett dygn, det tar en stund att ta isär stolen och att dokumentera det vi ser.  Besiktning av babyskydd alla fabrikat kostar 150:-. Bilbarnstolar alla fabrikat kostar 250:-.