Sakta Säkerhetsbutikens köpvillkor

Allmänt
Sakta Säkerhetsbutiken AB följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Vi säljer inte till personer under 18 år.

Olika sätt att betala
Sakta skickar varorna mot kontokortsbetalning eller betalning med Paypal.
Vi debiterar ditt konto och skickar sedan varorna. Fraktkostnad är alltid 59:-. Beställningar med värde 1000:- eller mer skickas fraktfritt.
Alla priser och avgifter är inklusive moms. 

Vår partner för kontokortshantering är DIBS. Företaget är certifierad för trygg hantering av uppgifterna enligt kraven för PCI DSS.

Leveranstid / restorder

Normalt skickas varorna inom 5  arbetsdagar. Om varorna kan skickas som brev, kommer de ofta hem till dig utan extra avgift. Lite större saker måste du hämta hos ombuden  för Posten, DHL eller Schenker (när det gäller shoppingvagn). Vi väljer bästa transportör, utifrån var du bor och varans storlek mm.

Det går också att beställa  hempaket. Dessa körs ut av Posten mellan kl.17-21 dagen efter det att vi skickat din order. Om du inte är hemma lämnar posten en avi och du kan ringa upp och göra upp ny tid. Utkörningen ingår i hempaketsavgiften, ring oss för närmare besked på 08 6502520.

Om du beställt många varor och något är slut, men på snar ingång, skickar vi ut det separat, på vår bekostnad. Om något är slut, men verkar ta lång tid att få fram, så ringer vi och låter dig avgöra om den ska strykas eller bli till en ny order.

Frakter
Mindre paket kostar alltid 59:-. När du handlat över 1000:- blir frakten gratis. Ev hemkörning kommer till, 300:-. Observera att mindre produkter typ fönsterwire eller bil-2 band skickas alltid som brev. Posten bär ut större brev på många håll, men ibland måste man hämta brev på Postens utlämningsställe.

Avbeställning
Det går att avbeställa fram tills dess att vi skickat varorna. Ring oss eller skicka email till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppet köp och byten
All näthandel regleras av en speciell lag för distansköp, läs mer på www.kov.se
Du har ångerrätt i 14 dagar. Varan ska vara oanvänd och i originalförpackningen. Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera att varan fungerar. Du måste själv stå för returportot. Vi återbetalar till ditt konto, om du betalat med kort, eller via Paypal, om du valt det betalsättet.
Ring om du är oklar om vad som gäller. Du kan också maila oss i alla frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Återbetalning
Om du vill häva ditt köp, eller av andra skäl väntar återbetalning kommer detta att ske  inom 14 dagar från dess vi vet att du vill häva köpet. Normalt sker återbetalningen omedelbart, men det kan ta flera dagar för pengarna att flytta sig från oss till ditt konto.

Garanti och reklamationer
Generellt gäller 6 månaders garanti på alla Sakta varor, om inte annat anges. För Andersens shoppingvagnar gäller hela tre års garanti. Din rätt till reklamation gäller i tre år, för samtliga varor. En vara som har ett garantifel och ska returneras skickas på vår bekostnad: viktigt då är att alltid ta kontakt med oss först, så vi kan skicka en sk retursedel. Returfrakten måste ske på våra villkor.
Du har också rätt att reklamera och returnera en vara på vår bekostnad om varan avviker från det som vi lovat i vår information innan köpet.
Reklamationer kan du sköta via vår telefon 08-6502520, vid besök i butiken, eller via email till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Transportskador
Om en vara kommer fram skadad måste du anmäla skadan till transportören. Det är transportören som ska ersätta dig för sådana skador. Men vi vill gärna veta vad som hänt, så att vi kan backa dig om det är problem.

Felaktig leverans / förseningar
Om det vi skickat fel vara tar vi på oss att skicka ersättningsvara utan kostnad för dig. Vi kan tyvärr inte ta ansvar för förseningar i transportörens system.

Ej hämtade eller ej mottagna paket
Om något inte blir hämtat av kunden från transportörens ombud, eller ej mottaget vid utkörning, tar vi en returfraktsavgift på 200:-

Sekretess
Dina adressuppgifter används endast för din order. Sakta har som policy att inte sälja adresser eller meddela dina uppgifter till tredjepart. Vi skickar nyhetsbrev till våra tidigare kunder. Men det går bra att slippa!
Sakta Säkerhetsbutiken är medlem i Svensk Distanshandel och följer naturligtvis de regler och principer som gäller för den seriösa e-handeln.

Villkor för faktura köp via Klarna finner ni här: Klarna villkor